Wood award house, Herefordshire
Thomas Studio

Extensions

Learn more
About the project

House Extension - Wood Award

The private house, located within an historic parkland setting is surrounded by mature ornamental trees.

 

The commission consisted of removing a single storey brick built garage and replacing the structure with a two storey contemporary addition to add space to the existing house, and to provide views to the rear garden.

 

The project uses a steel frame and insulated concrete block work structure and it is clad in Western Red Cedar cladding. The Cedar is left untreated so that it is left to go grey in colour and to be in keeping with the woodland setting and the adjoining properties.

 

The project was successful at the Wood Awards and was recognised for the excellent design, which transforms a modest dormer bungalow into a contemporary home with wonderful views of the tree landscape surrounding the site.

 

 

 

 

Contract: Traditional
Engineer: Martyn Peters
Contractor: Sam Morgan & Paul Wood
Steel Frame: Thomas Forge
Project carried on prior to and while working at RRA

Save

Lightweight glass extension
Wood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, Herefordshire with muslin curtainsWood award house, Herefordshirebathroom in glass with a teak shower trayBathroom podWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, HerefordshireWood award house, Herefordshire